Aktiviteter 2020

Kommende arrangementer

 

MAndag 10. februar kl. 19.00: Søstrene fra Thy – Litterær Studiekreds – Desværre Ikke flere ledige pladser…

Vi læser Maria Hellebergs slægtsroman Søstrene fra Thy… Fortællingen tager afsæt i besættelsestiden og de to unge søstre, Gerda og Ruth, der bliver bliver fanget ind i besættelsestidens barske virkelighed. Ruth forelsker sig i en tysk SS-officer og Gerda i en dansksindet soldat i tysk uniform, samtidig med at hun yder småtjenester for modstandsbevægelsen. Romanen giver os både et anderledes tidsbillede af besættelsestiden og et andeledes blik på mændene i tyske uniformer.

Studiekredsen ledes af Lillan Gross. Alle kan deltage, men man får mest ud af aftenen, hvis man har læst romanen. Tilmelding kan ske til Lillan på mail: lg.dk@hotmail.com. Ved tilmelding tilsendes en analyseplan.

Pris: 50,- kr for medlemmer, 70,- kr. for andre. Inkl. kaffe og kage.

Lørdag 29. februar kl. 13.00: Skudårsfrokost

Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet fejrer SKUDÅRET 2020 med at servere ”Frokosten”: De fire berømte stykker smørrebrød med en øl/vand og en snaps.

Efter indtagelsen af frokosten vil vi med en mosaik af oplæsninger, sang og musik, filmklip samt billedkunst fortælle om måltidets central plads i vores kultur. Vi slutter af med kaffe og lidt sødt.

Pris inkl. traktement og drikkevarer:  100,- kr. for medlemmer, 120,- kr. for andre.

Tilmelding senest mand. 24. februar. kl 12.00 på info@jensenmuseet.dk eller  4261 8198

Tirsdag 3. MArts kl. 19.00: Johannes V.jensens mørkefortællinger – oplæsningsaften

Mørket har en fremtrædende rolle i Johannes V. Jensens første Himmerlandshistorier – både det stoflige mørke, mørkets gerninger, angstens mørke og vanviddets mørke. Efter en indledning om Jensens mørkefortællinger og deres persongalleri læser Else Marie Drost Himmerlandshistorien Tre og tredive Aar. Det er en gribende – barsk og usentimental – fortælling om Kirsten Smed, hvis strenge liv ender i vanviddets mørke.

Pris: 50,- kr for medlemmer, 70,- kr. for andre. Inkl. kaffe og kage

Onsdag 25. MArts kl. 19.00: Syberg keramik og Grethe jensen

Johannes V. og Thit Jensen Museet rummer i sine udstillinger en samling af den såkaldte Syberg-keramik eller ”Hans og Grethe” keramik. Med ord, billeder og filmklip fortæller vi den interessante historie om keramikkens tilblivelse. Det er en historie, som trækker tråde tilbage til Johannes V. Jensen og de fynske malere Peter Hansen og Fritz Syberg og til det rige kunstnerliv i Tibirke Bakker. Det er også historien om en talentfuld kvindelig kunsthåndværker – Grete Jensen – der efter sin tidlige død ikke blev krediteret for sit livsværk. Først i nyere tid er hun blevet anerkendt for sin betydelige indsats for dansk kunsthåndværk. 

Pris: 50,- kr for medlemmer, 70,- kr. for andre. Inkl. kaffe og kage

Tidligere arrangementer, 2020

Onsdag 8. januar kl. 19.00: Livsappetit – En litteraturaften

En mørk og kold januaraften vil vi indtage en dosis lys og livsglæde, der er hentet fra hver sin ende af forfatterskabet. Vi læser himmerlandshistorien ”Jens” (1904) og myten ”Løvspringet” (1944). Kom og vær med til en hyggelig og inspirerende litteraturaften v/ cand. mag Ole Wöide. 

Pris: 50,- kr for medlemmer, 70,- kr. for andre. Inkl. kaffe og kage.

Torsdag 23. januar kl. 19.00: Thit, den sidste valkyrie

Forfatter Jens Andersen opruller historien om Marie Kirstine Dorthea Jensen. Johannes V. Jensens lillesøster, forfatterinde, foredragsholder, elsket og forkætret kvindesagsforkæmper med en farverig og dramatisk livshistorie der var med til at præge det moderne Danmark. Der vil blive mulighed for at købe og få signeret både Thit-bogen og andre af Jens Andersens biografier.

Pris: 80,- kr for medlemmer, 100,- kr. for andre. Inkl. kaffe og kage.

NB: Billetter til foredraget sælges ved indgangen. Det er dog muligt at reservere en plads ved henvendelse til museet på tel: 9866 6788 / 4261 8198 eller mail: info@jensenmuseet.dk