Nobelpriskonkurrencen

Årets Nobelpriskonkurrence er desværre aflyst pga. Corona-epidemien.

Skrivekonkurrence for 7-10. klasses elever i Vesthimmerlands Kommune

Opgaven er enkel: Skriv en moderne Himmerlandshistorie.  De indsendte historier bliver bedømt af et uvildigt dommerpanel og de bedste præmieres ved en højtidelighed på museet. 
Opgaven: Del DIN Himmerlandshistorie…

Har du en god historie? En der gør ondt eller kildrer lidt i maven? Er det fantasi eller virkelighed – måske lidt af begge dele?  Så del den!

Sæt dig til tasterne og fortæl din historie!  Skriv den alene eller sammen med en ven. Vælg en stil: Fantasy, eventyr, en måske en gyser? Måske en historie om din egen onsdag, med et tvist…  Den eneste regel er: Din historie skal på en eller anden måde foregå i Himmerland og fylde ca. 4-6 sider. (1 side = side 2400 anslag inkl. mellemrum)

Sådan kan du være med:

Historien sender du på mail til johannesvjensenmuseet@gmail.com. senest fredag 3. april 2020. Husk at skrive navn(e), klasse og skole.

Hvad sker der så?

De indsendte manuskripter bliver bedømt af et dommerpanel bestående af en repræsentant fra Johannes V. Jensen Museet, en person udpeget af Børne- og Skoleforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune samt to forfattere udpeget af Limfjordsegnens Litteratur Samvirke. Ved bedømmelsen lægger vi vægt på din evne til at fortælle en spændende historie i et godt sprog.

Og vinderen er…

Nobelprisen 2020 uddeles fredag 24. april ved et festligt arrangement på Johannes V. Jensen Museet. Vinderen belønnes med Johannes V. Jensen Museets Nobeldiplom og et pengebeløb på 3.000 kr. Der uddeles desuden en 2. præmie på 2.000 kr. og en 3. præmie på 1.000 kr.

Gratis skriveworkshop

Som optakt til konkurrencen tilbyder Johannes V. Jensen Museet skrive-workshops. De kan foregå ude på skolen eller på museet, og kan f.eks. afsluttes med, at eleverne tager hul på himmerlandshistorien og skriver de første linjer.

Få mere at vide...

Spørgsmål om skrivekonkurrencen og workshops kan rettes til museumsleder Peter Hørup, tel. 4261 8198 eller formand Hans Støttrup Jensen på tel. 2275 3544. Skriv også gerne på mail: johannesvjensenmuseet@gmail.com