Arrangementer 2022

Tilmelding & billetbestilling

Vi har plads til ca 70 siddende gæster. I nogle tilfælde kan det være en god idé at melde sig til, hvis man vil være sikker på en plads. Hvis et arrangement er udsolgt, vil det fremgå af kalenderen herunder.

Skriv til museet på info@jensenmuseet.dk eller ring på 4261 8198. Du kan også bruge formularen herunder. Betaling af reserverede billetter kan ske ved indgangen.

Det er kun muligt at bestille billetter til ét arrangement af gangen

Gå ikke glip af noget! Tilmeld dig museets nyhedsbrev. Det udsendes ca. en gang om måneden.

Onsdag 12. januar kl. 19.00 – 21.00 – Johs.V’s mørkefortællinger – Oplæsningsaften i Årets mørkeste tid.  –  AFLYST PGA COVID-NEDLUKNING af Kulturlivet –

Mørket har en fremtrædende rolle i Johannes V. Jensens første Himmerlandshistorier – både det stoflige mørke, mørkets gerninger, angstens mørke og vanviddets mørke. Efter en indledning om Johs. V.’s mørkefortællinger er der oplæsning af de to historier ”Oktobernat” og ”I Mørket”.

Pris: 60,- kr. for medlemmer, 80,- kr. for andre. Inkl noget styrkende undervejs

UDSAT Pga. COVID19 – søndag 23. januar kl. 13.00 – 15.00 – Fødselsdagsfrokost for Thit og Johannes  UDSAT Pga. COVID19
 Vi fejrer Thit og Johannes fødselsdag (henholdsvis 19. og 20. januar) med en hyggelig frokost & underholdning.
 
Museet er vært for de fire berømte stykker smørrebrød med dertilhørende  øl/vand og snaps. Undervejs er der Himmerlandsk spillemandsmusik og causeri v. Peter Q. Rannes, Hald Hovedgaard.
 

Vi slutter af med kaffe og lidt sødt.

Pris inkl. traktement og drikkevarer:  100,- kr. for medlemmer, 120,- kr. for andre.

Tilmelding senest mandag 17. januar..

Lørdag 26. februar kl. 14.00 – 16.00 – Vildornen og Himmerlandstyren – Brandes og Jensen

Kom og hør foredraget om forholdet mellem Georg Brandes og Johannes V. Jensen. Fascination og frastødelse prægede relationen mellem to af vores største kulturpersonligheder. Lighederne mellem de to var mange og spændingerne store. De repræsenterede hver deres generation. Brandes introducerede det moderne mens Jensen introducerede modernismen. Sammenstillingen gør os klogere på Brandes og Jensen, gør os klogere på deres tid og gør os klogere på vores tid.

Lektor og tidligere formand for Brandesselskabet Sune Berthelsen besøger os igen og fortsætte fortællingen om litteraturen, religionen, det nationale, rejserne, kønnene og det at være moderne. Foredraget henvender sig til deltagere i forrige foredrag om “Jensen og Brandes” såvel som nytilkomne.”

Pris: 60,- kr. for medlemmer, 80,- kr. for andre. inkl. vin og lidt mundgodt.

onsdag 9. marts kl. 9.30 – 11.00 – Fællessang for alle – SYNG DIG GLAD!
Vi varmer op med en kop kaffe og synger derefter – så vidt muligt – kendte og glade sange. Else Marie Drost akkompagnerer sangene på klaver og fortæller lidt om fællessang som en kilde til livsglæde.

 

Det er gratis at deltage.

Arrangementet er en del af Vesthimmerlands Kulturuge

Lørdag 12. marts kl. 14.00 – 16.00 – Racehygiejne i Danmark

Poul Duedahl (prof. AAU) kaster lys over mellemkrigstidens racehygiejne og den socialpolitiske indsat for at sikre et ”sundt og levedygtigt” folk. Både Johs. V. og Thit Jensen tilsluttede sig aktivt periodens populære racehygiejniske synspunkter. På hver deres måde var de fortalere for en idé, som eftertiden har placeret i et fjernt hjørne af historiens pulterkammer.

Pris: 80,- kr. for medlemmer, 100,- kr. for andre.

Foredraget knytter an til udstillingen ”Anbragt – Livø Anstalten 1911-1961” på Vesthimmerlands Museum, og er en del af Vesthimmerlands Kulturuge

Lørdag 2. april kl. 13.00 – 15.00 – Åbning af særudstillingen “Den Lange Rejse”