Arrangementer 2022

Tilmelding & billetbestilling

Vi har plads til ca 70 siddende gæster. I nogle tilfælde kan det være en god idé at melde sig til, hvis man vil være sikker på en plads. Hvis et arrangement er udsolgt, vil det fremgå af kalenderen herunder.

Skriv til museet på info@jensenmuseet.dk eller ring på 4261 8198. Du kan også bruge formularen herunder. Betaling af reserverede billetter kan ske ved indgangen.

Det er af tekniske årsager kun muligt at bestille billetter til ét arrangement af gangen.

Gå ikke glip af noget! Tilmeld dig museets nyhedsbrev. Det udsendes ca. en gang om måneden.

Lørdag 21. maj kl. 13.00 – 16.00 – Guidet vandretur på Johs. V. Jensens Digterrute

Gå med i Johannes V. Jensens fodspor. Guidet vandretur på Johannes V. Jensens digterrute på Lounshalvøen med fortælling og oplæsning undervejs. Længde ca. 5 km i kuperet terræn. NB: Mødested ved Naturbasen, Hesselvej 64, 9640 Farsø

Det er gratis at deltage

 

Tirsdag 2. juni kl. 19.00 – Thits Talerstol – Signe Nøhr

Thits Talerstol i Museumshaven indvies af Signe Nøhr, 27-årig lokalpolitiker, nybagt mor – og kandidat i samfundsfag og geografi. Signe vil kigge tilbage i Thit Jensens spor og tage pulsen på vores egen tid. Der bliver mulighed for at diskutere – og som altid serveres lidt mundgodt og et glas vin.

Pris 30,- kr. for alle.

 
tirsdag d. 14. Juni kl. 19.00 – 21.00 – Byvandring – i Thit og Johannes V. Jensens Farsø

Med start ved Farsø Kirkes tårn fortæller Inger-Lise Jæger om Farsøs berømte søskendepar. Turen går gennem Farsø by med beretninger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen, Thit og Johannes V. Vi besøger bl.a. kirken og kirkegården med familien Jensens gravsted, apoteket og barndomshjemmet. Turen afsluttes med kaffe på Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet.

Pris 75 kr. inkl. kaffe og entré på Johannes V. og Thit Jensen Museet.

tirsdag 21. juni kl. 21.00 – 23.00 – Sommersolhvervs-fejring

Hyggelig Sommer-solhvervsfejring med fortælling, sang og lidt godt til ganen. Vi har besøg af Aars Amatør Astronomer og Peter Stenild, der fortæller og himlen og stjernerne netop nu. Kryds fingre for klart vejr og medbring gerne selv en kikkert.

Pris: 60,- kr. for medlemmer, 80,- kr. for andre. Inkl. et glas vin og lidt mundgodt.

Lørdag 26 juni  kl. 14.00 – Åbning af særudstillingen “Over Stregen”


Tidligere arrangementer

Onsdag 12. januar kl. 19.00 – 21.00 – Johs.V’s mørkefortællinger – Oplæsningsaften i Årets mørkeste tid.  –  AFLYST PGA COVID-NEDLUKNING af Kulturlivet –

Mørket har en fremtrædende rolle i Johannes V. Jensens første Himmerlandshistorier – både det stoflige mørke, mørkets gerninger, angstens mørke og vanviddets mørke. Efter en indledning om Johs. V.’s mørkefortællinger er der oplæsning af de to historier ”Oktobernat” og ”I Mørket”.

Pris: 60,- kr. for medlemmer, 80,- kr. for andre. Inkl noget styrkende undervejs

Lørdag 26. februar kl. 14.00 – 16.00 – Vildornen og Himmerlandstyren – Brandes og Jensen

Kom og hør foredraget om forholdet mellem Georg Brandes og Johannes V. Jensen. Fascination og frastødelse prægede relationen mellem to af vores største kulturpersonligheder. Lighederne mellem de to var mange og spændingerne store. De repræsenterede hver deres generation. Brandes introducerede det moderne mens Jensen introducerede modernismen. Sammenstillingen gør os klogere på Brandes og Jensen, gør os klogere på deres tid og gør os klogere på vores tid.

Lektor og tidligere formand for Brandesselskabet Sune Berthelsen besøger os igen og fortsætte fortællingen om litteraturen, religionen, det nationale, rejserne, kønnene og det at være moderne. Foredraget henvender sig til deltagere i forrige foredrag om “Jensen og Brandes” såvel som nytilkomne.”

Pris: 60,- kr. for medlemmer, 80,- kr. for andre. inkl. kaffe, te og kage.

onsdag 9. marts kl. 9.30 – 11.00 – Fællessang for alle – SYNG DIG GLAD!
Vi varmer op med en kop kaffe og synger derefter – så vidt muligt – kendte og glade sange. Else Marie Drost akkompagnerer sangene på klaver og fortæller lidt om fællessang som en kilde til livsglæde.

 

Det er gratis at deltage.

Arrangementet er en del af Vesthimmerlands Kulturuge

Lørdag 12. marts kl. 14.00 – 16.00 – Racehygiejne i Danmark

Poul Duedahl (prof. AAU) kaster lys over mellemkrigstidens racehygiejne og den socialpolitiske indsat for at sikre et ”sundt og levedygtigt” folk. Både Johs. V. og Thit Jensen tilsluttede sig aktivt periodens populære racehygiejniske synspunkter. På hver deres måde var de fortalere for en idé, som eftertiden har placeret i et fjernt hjørne af historiens pulterkammer.

Pris: 80,- kr. for medlemmer, 100,- kr. for andre. Inkl. et glas vin og lidt mundgodt.

Foredraget knytter an til udstillingen ”Anbragt – Livø Anstalten 1911-1961” på Vesthimmerlands Museum, og er en del af Vesthimmerlands Kulturuge.

Støttet af Statens Kunstfond.

DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE PLADSER…
søndag 27. marts  kl. 13.00 – 15.00 – Fødselsdagsfrokost for Thit og Johannes.
 Vi fejrer (lidt forsinket)  Thit og Johannes fødselsdag (henholdsvis 19. og 20. januar) med en hyggelig frokost & underholdning.
 
Museet er vært for de fire berømte stykker smørrebrød med dertilhørende  øl/vand og snaps. Undervejs er der Himmerlandsk spillemandsmusik og causeri v. Peter Q. Rannes, Hald Hovedgaard.
 

Vi slutter af med kaffe og lidt sødt.

Pris inkl. traktement og drikkevarer:  100,- kr. for medlemmer, 120,- kr. for andre.

Tilmelding senest mandag 21 marts

Lørdag 2. april kl. 14.00 – 15.00 – Åbning af særudstillingen “Den Lange Rejse”
Lørdag 30. april kl. 14.00 – 16.00 – menneskets odyssé

Mennesket har til alle tider haft et dybfølt behov for at finde en forklaring på sin herkomst. En tørst efter at forklare vores plads i naturen og at vide, hvor vi kommer fra. Hvordan er vi blevet til det, vi er? Og hvor er vi på vej hen? Spørgsmålet om vores oprindelse er et emotionelt emne, der er dybt rodfæstet i vores sjæl og tæt forbundet med vores opfattelse af os selv som menneskelige væsener og af vores plads i den verden, der omgiver os.

Ligesom myterne om menneskets oprindelse, som utvivlsomt har været med os længe før skrivekunsten blev opfundet for 5.000 år siden, bidrager hver ny viden, som videnskaben frembringer om vores begyndelse, til at tilfredsstille længslen efter at kunne besvare disse spørgsmål. Udforskningen af menneskets oprindelse og udvikling – palæoantropologien er en offentlig videnskabelig disciplin, der optager praktisk taget ethvert menneske.

Kom og vær med når læge og forfatter Peter K. A. Jensen fortæller den spændende historie om menneskets odyssé. Læs mere her.

Pris: 80,- kr. for medlemmer, 100,- kr. for andre. Inkl. vin og mundgodt.