Aktiviteter

Vi gør opmærksom på, at arrangementslisten er foreløbig Nye arrangementer vil blive tilføjet løbende…  
Tirsdag d. 15. januar kl. 19.30: Introduktion til Kongens Fald

Peter Q. Rannes, centerleder på Det Danske Forfatter- og Oversættercenter på Hald Hovedgaard, har i artikler og kronikker beskæftiget sig med Johs. V. Jensen og hans forfatterskab. I hans gennemgang af Johs. V. Jensens ”Kongens Fald” vil han bl.a. sætte fokus på bogen som en meget himmerlandsk bog og vise, at den egentlig er en dårlig roman – men alligevel et fantastisk stykke litteratur.

Entré: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre inkl. kaffe og kage.

Tirsdag d. 19. februar kl. 19.30: Rejsefeber…

Lektor Mogens Pahuus har – inspireret af Johannes V. Jensens forfatterskab – beskæftiget sig med rejselængsel som et centralt fænomen i vores tilværelse. Rejselængsel er oftest en udlængsel. Men hos Jensen var den også forbundet med hjemlængsel og endog med uendelighedslængsel. Hvad siger disse tre begreber om os mennesker og om det gode liv for os? Pahuus vil i sit svar især inddrage romanserien Den lange Rejse og nogle af myterne (”Møllen” og ”Løvspringet”).

Entré: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre inkl. kaffe og kage.

Onsdag d. 6. marts kl. 19.30: Syvsoverne

Aftenen indledes med en oplæsning af Johannes V. Jensens fantastiske himmerlandshistorie om syvsoverne på Bakgården. Efter oplæsningen kaster vi os ud i det store detektivarbejde for at undersøge hvem syvsoverne var og hvor Bakgården lå – et emne som gennem årene har givet anledning til store debatter. Hvad er fakta og hvad er fiktion i denne formidable fortælling?

Entré: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre inkl. kaffe og kage.

Lørdag d. 30. marts – torsdag d. 31. oktober: Særudstillingen ”Jensen og Rejsen”

Udstillingen fortæller om Jensens rejsefeber og hans mange rejser. Rejserne var benzin på Jensens digtermotor: ”Skal jeg tænke nyt, må jeg sanse nyt”. Vi følger Jensen på sporet af folkeslagenes og den moderne udviklings rødder og er med på hans egen lange rejse mod kanten af sin horisont.

Fernisering: Lørd. d. 30. marts kl. 14 – entré 50 kr. for medlemmer, 70 kr. for andre

Ved ferniseringen festtale v. sognepræst og kulturformidler Troels Laursen. Der serveres vin og kanapeer.

Tirsdag d. 9. april kl. 19.30: Den rejsende Johs. V. Jensen

Forfatter og kritiker Carsten Jensen tager os med på sin egen litterære rejse gennem livet, der bl.a. rummer nogle barndomsår i Ålborg, hvor han ofte lagde vejen forbi kirkegården med den specielle gravsten over Tordenkalven. Det åbnede for et kendskab til Johs. V. og hans forfatterskab og udviklede sig med årene til at blive en betydningsfuld relation, nærmest så den ældre Jensen post mortem blev en slags rejsefælle for den yngre, – dén Jensen, som også blev forslugen på at rejse.

Entré: 60 kr. for medlemmer, 80 kr. for andre inkl. kaffe og kage

Fredag d. 26. april kl. 15.30: Overrækkelse af Johannes V. Jensen Museets Nobelpris for skoleelever

Vinderne af Johannes V. Jensen Museets nobelpriskonkurrence for skoleelever får overrakt deres præmier ved en festlighed på museet. Der serveres vin og sandwich.

Entré: Medlemmer 50 kr., andre 70 kr.