Den lille Nobelpris, 2023

Johannes V. Jensen fik Nobelprisen i litteratur i november måned 1944. Han var indstillet til prisen 18 gange før det endelig lykkedes. Nobelkomiteen mente, at de skarpe kanter med tiden var slebet af ham, så han som 71. årig udviste den ”humanitet” som prisen fordrede  

På Johannes V. Jensen & Thit Jensen museet fejres Johannes V. Jensens Nobelpris med en årligt tilbagevendende skrivekonkurrence for unge under 18. – Den lille Nobelpris. Også i år har mere end 30 unge brugt tid og kræfter på at skrive en historie og deltage i konkurrencen. 

De eneste krav til årets besvarelser er, at fortællingen skal være maksimalt 4 sider lang og have overskriften ”På kanten”. Det er der kommet nogen både smukke og temmelig dramatiske historier ud af!

Besvarelserne bliver samlet og bedømt af en jury. I år består juryen af forfatteren Pia Grandjean, Centerleder v. Det danske forfatter- og oversættercenter Peter Q. Rannes, Louise Eltved fra Forfatterskolen Brønderslev samt Peter Hørup fra Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet. 

De tre bedste besvarelser bliver flot præmieret med hhv. 3000, 2000 og 1000,- foruden en flot buket der traditionen tro er sponsoreret af Blomsterforretningen Farsø. Det sker ved en festlig præmieoverrækkelse på museet, hvor alle er velkomne. Det er lørdag 11. november. kl. 14.00. Vinderhistorien blive læst op, der vil være et musikalsk efterårsindslag og – vanen tro – et glas vin og lidt godt til ganen.

Læs årets tre vinderhistorier herunder